Tips voor retailers
tips hero

Deze bundel aan tips heeft als doel de startende webshop-eigenaar te helpen om van bij het begin potentiële uitdagingen om te draaien in opportuniteiten.

Als je ondernemend bent en je ziet een product, je luistert naar een podcast of je denkt na over een oplossing, dan kan dat snel tot activerende impulsen leiden. Misschien kom je zo tot de conclusie dat je zelf ook een product of dienstverlening op de markt wil brengen of dat je vanaf nu zelf een onderneming wilt opstarten waar ook een webshop of online dienstverlening aan vasthangt. Dat is mooi en enthousiamse is absoluut noodzakelijk om te ondernemen. Als je dat enthousiasme combineert met ervaring, kennis en andere stimulerende gedachten, kom je op een win-win-situatie uit. Jouw idee gekruid met ingrediënten die er meteen een gegroeid en gerijpt idee van maken.

Deze bundel is ontstaan tijdens de Covid-19 pandemie, toen de online-business in België een echte boost kreeg en plots online verkopen een noodzaak werd. Wij hebben ook een webshop opgezet en hebben experimenten doorgevoerd waaruit wij kennis konden en kunnen halen die interessant is voor startende en bestaande eigenaars van webshops en online diensten. De tips gaan dan ook hoofdzakelijk over de praktische kant van de webshop en dienstverlening, niet over hoe je de fiscale en juridische aspecten organiseert of hoe je een businessplan opstelt. Voor deze en andere zakelijke aspecten bestaan er zeer goede kantoren en experts die jullie daarbij ondersteunen. Onze tips zijn eerder hapbare snacks die aanleiding geven tot diepgaande denkmomenten.